Close

Emotionele journalisten helpen niet

woensdag 24 februari 2016

Toen in 2011 de ‘Arabische Lente’ begon zat ik in de collegebanken tijdens vakken over islam en het Midden-Oosten. Onder sommige medestudenten heerste een gevoel van opwinding. Er was bij hen een besef dat de geschiedenis van de regio herschreven zou kunnen gaan worden. Een enkele student had vanwege zijn studie in Damascus al contact met Syrische studenten en wilde terugkeren omdat hij van die ondergronds broeiende opstand met gehoopte democratisering tot gevolg getuige wilde zijn. Andere studenten konden de berichtgeving in Nederland ontkrachten, omdat ze het geschrevene ter plaatse niet meegemaakt hadden. Veel professionals, die zich op dat moment bezighielden met het Midden-Oosten, zagen echter niet in dat wat in Tunesië en Egypte gebeurde door zou slaan naar andere landen.

Lees verder op Nieuwwij

%d bloggers liken dit: